illusztráció
x
Kötelező-e a csapattagoknak ugyanabban a felsőoktatási intézményben tanulniuk?

Nem, a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny szabályzata kimondja, hogy a három csapattag különböző felsőoktatási intézményekben is folytathatja hallgatói tanulmányait.

Ugyanazt az ötletemet szeretném a TDK dolgozatomban is kidolgozni. Lehetséges ez?

Igen, a CheckINN Turisztikai Innovációs Verseny szabályzata nem tiltja, hogy ugyanazzal az ötlettel induljon a csapat, mint ami TDK dolgozatban szerepel.

 
Pályázhatunk-e egy korábbi ötlettel?

Igen, viszont kérünk, hogy olyan ötlettel pályázzatok, ami még nem került díjazásra, illetve nagyközönség előtt bemutatásra más verseny keretén belül. Azok a pályázatok, amelyek már díjazott, vagy nagyközönség előtt bemutatott ötleteket tartalmaznak automatikusan kizárásra kerültek. Szintén nem lehet pályázni olyan ötlettel, amely már a 2019-es vagy 2020-as CheckINN Turisztikai Innovációs Versenyre benyújtásra került.

Ki fogja bírálni a pályázatunkat?

Az MTSZA olyan szakembereket kér fel a Pályamunkák elbírálására, akik képesek az innovációt különböző aspektusaiban értékelni, többek között a szállodaipar, a turizmus-gazdaságtan, a közgazdaságtan, az IT/számítástechnika és a design-művészet területéről. 

Csapatunk több ötlettel is szeretne elindulni a versenyen. Megtehetjük?

Ezzel kapcsolatosan kérjük vegyék fel a kapcsolatot a szervezőkkel.

Meddig nyújthatjuk be a pályázatunkat?

Az első forduló pályázati videóját 2021.11.21., éjfélig nyújthatjátok be itt a weboldalon keresztül.

Az első fordulóban mire kell odafigyelnem a videó elkészítésekor?

Nagyon fontos, hogy a továbbjutást nem a videó képi minősége fogja befolyásolni, hanem maga az ötlet, és annak innovációtartalma. A videót nem szükséges profi eszközökkel forgatni, bőven elegendő egy mobiltelefonnal készített felvétel is.

Turisztikai vállalkozásnál dolgozom. Ebben az esetben is indulhatok az ötletversenyen?

Igen. A Versenyben mindazon, nappali, esti, és levelező tagozaton tanuló EGT állampolgárságú vagy szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személynek minősülő hallgatók vehetnek részt, akik hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek valamely magyarországi egyetemen, illetve főiskolán és hallgatói státuszuk a 2021/2022 tanév őszi félévében aktív és nagykorúak és cselekvőképesek. A versenyben részt vehet alap, illetve mesterszakos hallgató is.

Elindulhatok-e a versenyen egyénileg?

Nem, a versenyben csak 3 fős csapatokat alkotva tudtok indulni.

Szeretnénk módosítani a Pályázati anyagunkon. Mit tegyünk?

Pályamunkátokat a határidő lejárta előtt (2021.11.21 éjfél) van lehetőségetek módosítani, amennyiben még nem kattintottatok a „Pályamunka benyújtása” gombra. Amennyiben pályamunkátokat benyújtottátok, úgy már nincs lehetőség módosításra. Azok a pályamunkák, amelyek nem kerültek beküldésre a határidő lejárta előtt, nem tekinthetők benyújtott pályázatnak.